Légkondicionáló berendezések gomba- és baktérium-mentesítése, fertőtlenítése


 A klímaberendezést használók nagy része tapasztalta már, hogy a berendezés bekapcsolásakor poshadt szag áramlik a berendezésből. Pedig ez már a végső stádium, ilyenkor nagy valószínűséggel tele van a készülék a kellemetlen szagokat okozó anyagokon túl különböző gomba- és baktériumtenyészetekkel. Ezt keringteti a készülék folyamatosan a beltérben, fertőzve az ott tartózkodókat. A speciálisan erre a célra kifejlesztett anyaggal megszabadítjuk a kellemetlen kórokozóktól, egészségesebb és kellemesebb levegőt biztosítunk az Ön számára.

Sokan nem tudják, hogy a készülékekben levő szűrőbetét tulajdonképpen csupán a berendezés műszaki védelmét látja el. A funkciója az, hogy a készülékben levő motor (amely a beépített ventillátort mozgatja) a beszálló por ellen védettebb legyen. A szűrő tisztítása tehát a levegő tisztaságára nincsen hatással!

A hagyományos karbantartás, tisztítás nem elegendő, feltétlenül szakszerű fertőtlenítésre van szükség. Ne fertőzze otthonát, munkahelyét! A tisztítást, fertőtlenítést ajánlott évente legalább kétszer elvégezni, de legfőképpen a hűtési szezon kezdetén! Hívjon minket!

 

Egészség

Megszüntetjük a fertőzések gócpontját, amely a légkondicionáló hűtőbordáin összpontosul, de kiterjed a berendezés teljes légterére, valamint a kondenzvíz-gyűjtőre.

Gazdaságosság

Megtisztítjuk a berendezését a hűtőbordákra rakódott szennyeződés-rétegektől, amelyek rontják a működés hatásfokát. A megtisztított berendezés hatékonyabban működik, ezáltal kevesebb áramot fogyaszt.

Komfort

Megszabadítjuk a kellemetlen szagoktól, amelyeket a gombás, illetve bakteriális telepek okoznak. Elsősorban a berendezések bekapcsolása utáni másodpercekben érezhető az átható poshadt szag, ami tisztítás után teljesen megszűnik.

Légkondicionáló rendszerek fertőtlenítése

 
A hűtő/fűtő, szellőztető, légkondicionáló (HVAC) rendszerek számos egészségkárosító probléma okozói lehetnek, ha nem tisztítják, fertőtlenítik azokat rendszeresen. A szakszerű tisztítás megakadályozza, hogy a készülékben egyébként legtöbbször ideális életkörülményekre lelő mikroorganizmusok megtelepedjenek, elszaporodjanak, és a berendezések által folyamatosan keringetésre kerüljenek agyagcseréjük melléktermékeivel együtt a beltéri levegőben. A legelterjedtebb (penész)gomba fajok (aspergillus, penicillum) mellett baktériumok is megjelennek a fan-coil készülékek hűtőbordáin kialakuló vékony filmrétegen, illetve csepegővíz-tálcán. A legismertebb, kifejezetten a légkondicionálókhoz köthető baktériumtörzs a legionella, amely atípusos tüdőgyulladást okoz, ami az esetek 10%-ban halálos kimenetelű.

A szennyeződések következménye tehát nem csupán diszkomfort érzés (pl. kellemetlen szag), hanem komoly egészségi kockázat, így a fentieken kívül allergiás tünetek, nyálkahártya-irritáció, köhögési inger stb. A légúti megbetegedések a munkavállalók összes távollétének mintegy 30%-át képezik, ami nem utolsó sorban jelentős kiesést jelenthet a munkaadónak.

 

Aktuális árak

1. Tisztítási díj *

Teljesítmény

P < 4kW

4kW < P < 6kW

P > 6kW

fan-coil

Tisztítási díj / 1 db készülék

7 000,- Ft

9 000,- Ft

egyedi ár

egyedi ár

 

2. Kiszállási díj *

Mennyiség

1 db készülék

2 db készülék

3 db készüléktől

Kiszállás / Budapest I - XIV. kerület

3 500,- Ft

1 500,- Ft

-

Kiszállás / Budapest XV - XXI. kerület

4 500,- Ft

2 500,- Ft

-

Kiszállás / Budapest XXII - XXIII. kerület

6 500,- Ft

4 500,- Ft

2 500,- Ft

Budapesten kívül egyedi ár

* Az árak nettó árak, az általános forgalmi adó értékét nem tartalmazzák, 2013.01.01-től visszavonásig érvényesek.

Mikrobiológiai állapotfelmérés
 

Igény szerint a tisztítás előtt és után baktérium és penészgomba analízist hajtunk végre (bővebb leírást, összefoglaló táblázatot aktuális árakkal lásd Levegőanalitika):
 

Légkondicionáló

 

Elérhetőségünk:
 

Telefon:

(30)-538-3461
(30)-LEVEGŐ-1

 

E-mail:

info@levegodoktor.hu