Légtisztító, allergén-szint csökkentő készülékek
 

Levegőre szükségünk van, de egyáltalán nem mindegy, hogy az éltető oxigén mellett mi jut be tüdőnkbe egy-egy levegővétel során. Számtalan légszennyező található a beltéri levegőben, amely egészségkárosító hatású, a légtisztító készülékek ezek mennyiségének csökkentését valósítják meg különböző módszerekkel.
A LevegőDoktor Kft. az Európában igen népszerű, kitűnő ár/teljesítmény arányú AirFree készülékeket forgalmazza. Bővebb információkért klikk ide: [ AirFree ]
 

 

Hogyan válasszunk jó levegőtisztító berendezést?
 

Biztosak vagyunk benne, ha az AirFree készülékek mellett dönt, tökéletesen elégedett lesz.
 

AirFree

Légszennyezők ártalmatlannná tétele:

Poratka allergén

x

Pollen

x

Penészgomba

x

Baktériumok

x

Vírusok

x

Állati szőrök

x

Illékony szerves anyagok

x

Por

Ózon

x

Műszaki paraméterek:

Zajszint

hangtalan

Karbantartási költségek

nulla

Távirányító

nincs

Időzítő

nincs

Szennyezőanyag-érzékelő

nincs

Páratartalmat emeli

nem

Felhasznált vegyszer

nincs

Árszint

kedvező

 

Miért nem javasoljuk, hogy más típusú levegőtisztítót vegyen?

Az alábbiakban összefoglaljuk, hogy az egyes légtisztító módszereket alkalmazó készülékeket miért nem tartja jónak a szakirodalom, illetve milyen káros következményekkel kell számolni alkalmazásukkor.
 

Nedves mosóval ellátott készülékek

A nedves mosók egy folyadékkal (általában vizes oldat) teli tartályon fúvatják át a levegőt. Elterjedésük az igen egyszerű felépítésnek (folyadéktartály + ventillátor) és az olcsóságnak köszönhető. A szilárd szennyeződéseket ugyan jó hatásfokkal elnyelik, de a vízben kevéssé oldható anyagokkal szemben nem hatásosak. Ráadásul megemelik a beltéri levegő páratartalmát, ami igen kártékony hatást fejt ki, ugyanis számos allergénforrás (pl. penészgomba, poratka stb.) sokkal aktívabb magasabb páratartalom esetén.
 

Ionizátorok

Az elektrosztatikus elven működő berendezések (ionizátorok) elsősorban a szilárd szennyeződések (szálló por) hatékony kivonására képesek, más beltéri levegőszennyezők ellen kevéssé hatásosak, a készülékek működési elvük következtében pedig többnyire sajnos az egészségre igen káros ózonnal terhelik a levegőt.
 

UV-fénnyel működő légtisztítók

Az UV fénnyel történő mikroorganizmus-ölő hatás elméletben kiválóan működik. A gyakorlatban viszont problémát jelent, hogy az a kibocsátott hullámhosszú UV-fény, amely az egyik baktériumfajt megöli, a másikat egyáltalán nem biztos, hogy elpusztítja. Nemigen létezik viszont olyan UV-fényforrás, amely széles spektrumban működik, és megfelelően hatásos. A fényforrások élettartama viszonylag rövid, ami igen nagy költséget jelent az üzemeltetés során. További probléma, hogy ózon termelődik az UV-fény hatására.
 

Ózonnal tisztító készülékek

Az ózon kitűnő hatásfokú fertőtlenítő gáz, de nagyon erős egészségkárosító hatással bír (pl. roncsolja a tüdőszövetet). Szerencsére manapság már csak néhány modell kapható, a lelkiismeretes gyártók más típusú modellekre álltak át.
 

 

Egyáltalán nem mindegy tehát, hogy milyen légtisztító készüléket vásárolunk. Érdemes alaposan megfontolni a választást, és nem a hangzatos reklámszövegekre, hanem a komoly szakmai érvekre hallgatni. Ha így teszünk, akkor hosszú távon is elégedettek leszünk az eredménnyel.
 

 

Elérhetőségünk:
 

Telefon:

(30)-538-3461
(30)-LEVEGŐ-1

 

E-mail:

info@levegodoktor.hu